Drapet på George Floyd

Chauvin møtte ikke i retten

Eks-politimannen Derek Chauvin, som er siktet for drapet på den 46 år gamle afroamerikaneren George Floyd, møtte ikke i retten i Minneapolis mandag.

Den tidligere politimannen Derek Chauvin er siktet for forsettlig drap på den 46 år gamle afroamerikaneren George Floyd i Minneapolis for to uker siden. Foto: AP / NTB scanpix
Den tidligere politimannen Derek Chauvin er siktet for forsettlig drap på den 46 år gamle afroamerikaneren George Floyd i Minneapolis for to uker siden. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Chauvin sitter varetektsfengslet i et høysikkerhetsfengsel i Oak Park Height, 40 kilometer øst for Minneapolis der han jobbet som politimann.

Under mandagens forberedende rettsmøte deltok han på videolink fra fengselet og fikk høre at dommer Jeannice Reding gikk med på påtalemyndighetens krav og satte kausjonssummen til 1,25 millioner dollar, nærmere 12 millioner kroner.

Dersom Chauvin lover å ikke å begå nye lovbrudd, møter til avhør og rettsmøter, gir fra seg våpen og våpenlisenser, ikke jobber for politiet eller sikkerhetsfirma, ikke forlater delstaten Minnesota og ikke kontakter Floyds familie, blir han løslatt mot å betale 1 million dollar, rundt 9,3 millioner kroner i kausjon.

Chauvins forsvarer hadde ingen innsigelser mot kausjonssummen, men det er uklart om den tidligere politimannen kan legge pengene på bordet og dermed slippe varetekt.

Dersom det blir tatt ut tiltale og han blir kjent skyldig i forsettlig drap, kan det gi opptil 40 års fengsel.

Store protester

Bakgrunnen for drapssiktelsen mot Chauvin er den brutale pågripelsen av Floyd i Minneapolis for to uker siden, der han satte kneet på 46-åringens nakke og holdt ham nede i 8 minutter og 46 sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer