Ada Hegerberg

Champions League-finale lørdag, så blir Hegerberg VM-skribent

Ada Hegerberg blir ikke å se på banen under sommerens fotball-VM, men fotballstjernen skal i stedet bekle en helt annen rolle under mesterskapet i Frankrike.

Ada Hegerberg blir skribent. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB scanpix
Ada Hegerberg blir skribent. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det franske fotballmagasinet France Football melder på sine nettsider at den norske stjernespissen er engasjert som skribent i tiden som kommer.

France Football er et svært anerkjent franskspråklig fotballmagasin. Det kommer ut to ganger i uka og står hvert år for utdelingen av den svært prestisjetunge Gullballen.

Hegerberg ble i januar tildelt den høythengende prisen da historiens første kvinnelige Gullballen-vinner ble kåret. Nå skal altså Lyon-stjernens tanker rundt VM og kvinnefotballen profileres i magasinets spalter.

Linkes til Barcelona

Før hun går løs på skribentjobben skal Hegerberg avslutte sesongen med Lyon. Lørdag er det mesterligafinale i Budapest. Motstander der er Barcelona.

Det kan potensielt være et møte med en klubb den norske måltyven får stifte enda nærmere bekjentskap med. Tidligere denne uken meldte den spanske avisen Sport at Barcelona skal være interessert i å hente Hegerberg foran neste sesong.

Den katalanske storklubben skal ha tatt kontakt med Lyon.

Barcelona er hardtsatsende, og alt tyder på at Wolfsburgs Caroline Graham Hansen blir klar for klubben i sommer. Hun tok nylig farvel med Wolfsburg.

Landslags-nei

Lyon kommer til lørdagens mesterligafinale som tittelforsvarere. Hegerberg og lagvenninnene kan sikre sin fjerde strake seier i mesterligaen.

Den norske måltyven skrev i fjor under på en forlenget kontrakt med Lyon. Den binder henne til klubben fram til sommeren 2021.

Hegerberg har valgt å takke nei til landslagsspill som følge av misnøye med flere forhold rundt landslaget. Hun er dermed ikke aktuell for spill under sommerens VM i Frankrike.

I stedet blir hun nå å se i spaltene til France Football.

(©NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer