Casper Ruud utspilt av 19-åringen Ben Shelton i Cincinnati-turneringen

Casper Ruud tapte overraskende i strake sett for amerikanske Ben Shelton i 2. runde av ATP1000-turneringen i Cincinnati.

Casper Ruud tapte overraskende for en amerikansk 19-åring i Cincinnati-turneringen onsdag. Her under en turnering i Montreal i forrige uke. Foto: Paul Chiasson/The Canadian Press via AP / NTB.
Casper Ruud tapte overraskende for en amerikansk 19-åring i Cincinnati-turneringen onsdag. Her under en turnering i Montreal i forrige uke. Foto: Paul Chiasson/The Canadian Press via AP / NTB. Vis mer
Publisert

De ble sviende 3-6 og 3-6.

De to hadde aldri møttes tidligere og skulle ble en hard nøtt som den femteseedede 23-åringen ikke klarte å knekke. Casper Ruud ble til tider direkte utspilt av den offensive motstanderen.

Casper Ruud ble brutt tidlig og brukte litt tid med å komme i gang med det gode spillet sitt. Den 19 år gamle amerikaneren var svært offensiv i spillet sitt og hadde ingen problemer med å ta det første settet med 6-3 etter to servebrudd.

I det andre settet klarte Shelton å bryte i nordmannen første serve. Han spilte tennis som om han aldri har gjort annet og på et nivå som Casper Ruud ikke klarte å matche denne gangen.

Det var betydelig varmere i Cincinnati enn det var i Montreal i forrige uke og Ruud virket plaget av varmen.

Shelton som er på 229.-plass på ATP-rankingen. Den venstrehendte 19-åringen har aldri vært høyere på rankingen og er et ubeskrevet blad i internasjonal tennis. Tidligere i sommer tvang han fram to tiebreak mot meritterte John Isner (50 i verden), men tapte til slutt.

Ruud tok seg til kvartfinalen i fjorårets turnering i Cincinnati, som er en ATP 1000-turnering, kun rangert under de fire Grand Slam-turneringene på ATP-touren. I kvartfinalen ble det tap mot Alexander Zverev.

Nordmannen kommer fra semifinaletap for Hubert Hurkacz i Montreal i Canada.

Ruud er seedet som nummer fem i turneringen i USA. Turneringen i Cincinnati er oppvarming før sesongens fjerde og siste Grand Slam-turnering i New York.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer