Casper Ruud imponerte og slo Nick Kyrgios torsdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Casper Ruud imponerte og slo Nick Kyrgios torsdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Casper Ruud storspilte og «slo» Kyrgios i Roma, møter toppspiller i neste runde

Casper Ruud storspilte og stoppet Nick Kyrgios i 3. runde av Masters-turneringen i tennis i Roma. Motstanderen ble diskvalifisert.

Publisert

Kyrgios mistet hodet og kastet en stol inn på banen i tredje sett. Dermed fikk han ikke fortsette kampen.

Seieren over Kyrgios, som i 2016 var ranket som nummer 13 og som nå er nummer 36 på verdensrankingen, gjør at nordmannen møter Juan Martin del Potro i fjerde runde

Den kampen spilles høyst sannsynlig senere torsdag.

Og om Kyrgios var en antatt tøff motstander å bryne seg på for Ruud, er Del Potro enda et hakk opp for nordmannen. Del Potro har vunnet 22 titler i karrieren, derav én US Open-seier (i 2009 over Roger Federer i finalen).

I tillegg har han tapt én US Open-finale (i 2018, for Novak Djokovic) og har et sølv fra Rio de Janeiro-OL i 2016 (tap i finalen for Andy Murray). Del Potro er ranket som nummer ni i verden og var nummer tre i august 2018.

Kjempeåpning av Ruud

Ruud spilte meget godt i åpningen. Han lå under 0-30 i det første settet, men snudde og vant i egen serve.

Så brøt nordmannen da Kyrgios servet. Igjen ledet australieren 30-0, og nok en gang viste Ruud muskler. 20-åringen snudde igjen og tok ledelsen 2-0. Og da Ruud vant fire av fire baller med egen serve og gikk opp til 3-0, begynte Kyrgios å slå ballen mellom beina og serve med underarmsserver.

I tillegg klagde han mye på dommerne i pausene og virket tidvis uinteressert på grusen i Roma.

Etter at de tok hvert sitt game til 5-3, vant Ruud i egen serve og tok det første settet 6-3.

I det andre settet ble det jevnere. Ruud viste krefter igjen og brøt i det sjuende gamet til 4-3-ledelse.

I den perioden våknet Kyrgios fra dvalen og begynte å showe mye ute på banen. Settet måtte avgjøres i tiebreak. Der var Kyrgios best med 7-5. Han feiret med å kaste vannflasker opp til publikum.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.