Tennisspilleren Casper Ruud vant mot spanske Pablo Carreno-Busta i 1. runde i ATP-turneringen i Kitzbühel tirsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Tennisspilleren Casper Ruud vant mot spanske Pablo Carreno-Busta i 1. runde i ATP-turneringen i Kitzbühel tirsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Tennis

Casper Ruud slo til med seier i Kitzbühel

Tennisproffen Casper Ruud avanserte til andre runde i ATP-turneringen i Kitzbühel. Spanske Pablo Carreno-Busta ble slått 2-1 i sett tirsdag.

Publisert

Settsifrene ble 6-1, 3-6, 6-1 i Ruuds favør. I neste runde venter tyske Matthias Bachinger.

Ruud fikk en glimrende start på kampen mot Carreno-Busta. Han brøt spanjolens første serve og servet selv blankt fram til 3-0. Han brøt også motstanderens neste serve til 4-0. Han holdt relativt sin egen serve fram til 5-0.

Han tok hjem settet 6-1 etter både solid serving og ikke minst gode servereturer som satte motstanderen under press.

Tapte andre sett

I det andre settet var motstanderen betydelig mer med på notene. På stillingen 1-1 og 0-40 reddet den 28 år gamle spanjolen tre gameballer. Han kom seg også unna ytterligere to breakballer før han dro hjem gamet til 2-1.

Ruud ble selv brutt i sin serve på stillingen 3-2 og spanjolen kunne kontrollere andre settet inn til 6-3.

Etter at Carreno-Busta fikk orden på serven sin, ble han vanskeligere å bryte. Likevel skjerpet den 20 år gamle nordmannen seg og brøt fram til 3-1, og han servet fram til 4-1 i det avgjørende settet.

Han brøt også til 5-1-ledelse og så seg aldri tilbake. Seieren over den spanske spilleren var kjærkommen for Snarøya-spilleren.

Revansjerte tap

Forrige møte mellom de to spillerne var i Rio de Janeiro for to år siden. Da ble det spansk seier med 2-1.

Nylig tapte Carreno-Busta semifinalen i Hamburg for russiske Andrej Rublev, som Ruud tapte for i andre runde.

Tirsdagens kamp varte i halvannen time.

Den 20 år gamle nordmannen er for nummer 65 på siste ATP-ranking.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.