Casper Ruud ble feid av banen, tapte i kvartfinalen og er ute av ATP-turneringen i Sør-Korea

Casper Ruud (23) ble tidvis utspilt da han røk 1-2 etter 2-6, 6-3, 2-6 i kvartfinalen for japanske Yoshihito Nishioka i ATP250-turneringen i Seoul.

Casper Ruud i åttedelsfinalen mot Nicolas Jarry fra Chile i Sør-Korea. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB.
Casper Ruud i åttedelsfinalen mot Nicolas Jarry fra Chile i Sør-Korea. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ruud viste tegn på slitasje og tomme lager og var åpent frustrert i oppgjøret mot den 1,70 meter høye japaneren som er ranket som nummer 56 i verden.

Nishioka brøt Ruuds serve til 2-4 i det tredje og avgjørende settet. Til slutt endte det med 2-6-tap og tapt kamp for Ruud etter nok et servebrudd i kampens siste game.

På liverankingen ligger Ruud an til å falle én plass på verdensrankingen og bytte plass med Rafael Nadal. Carlos Alcaraz er stadig på topp etter US Open-triumfen.

For mange feil

Nordmannen fikk det aldri til å stemme i starten på hardcourten i den sørkoreanske hovedstaden og gikk på et servebrudd allerede i kampens første game. Der vant Nishioka et blankt game og sørget for at Ruud fikk den verst tenkelige starten.

Ruud gikk på et nytt servebrudd senere i det første settet og tapte det 2-6 etter 38 minutters spill. Han fikk det ikke til verken i egen eller Nishiokas serve, og Snarøya-spilleren gjorde altfor mange feil.

I det tredje og avgjørende settet var igjen japaneren i førersetet og styrte spillet nesten som han ville. Ruud slet med Nishiokas offensive og hurtige spill og kom seg ikke inn i kampen igjen.

I det andre settet var Ruud mer til å kjenne igjen. Han tok sitt første servebrudd til 4-2 og servet inn settet til 6-3 etter 39 minutters spill, men Nishioka tok sin største skalp i karrieren i det tredje settet.

Favorittfall

I semifinalen venter vinneren av kampen mellom amerikanerne Mackenzie McDonald og Aleksandar Kovacevic for Nishioka. I tillegg til Ruud har både Taylor Fritz og Cameron Norrie måttet trekke seg fra turneringen. Muligheten ligger dermed enda bedre til rette for at japaneren kan ta sin andre tittel i karrieren.

Ruud gikk rett til åttedelsfinalen i turneringen siden han var toppseedet. Der ble det 2-1 i sett etter 6-2, 3-6, 6-3 over chileneren Nicolas Jarry.

Ruud slo Nishioka 6-1, 6-2 sist gang de møttes. Nordmannen er klar for ATP-sluttspillet senere i høst.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer