Jamie Carragher

Carragher sier unnskyld – åtte år etter rasistisk hets: - Vi gjorde en massiv urett

Tidligere Liverpool-forsvarer Jamie Carragher beklager at han ikke reagerte mot lagkamerat Luis Suárez' hets mot United-spilleren i 2011.

Tidligere Liverpool-spiller og kommentator for Sky Sports Jamie Carragher. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix
Tidligere Liverpool-spiller og kommentator for Sky Sports Jamie Carragher. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Carragher var på jobb som kommentator for Sky Sports mandag, og havnet side om side med tidligere Manchester United-spiller Patrice Evra.

Da krøp han til korset og beklaget oppførselen sin fra desember 2011, melder BBC.

I desember 2011 ble Liverpool-spissen Luis Suárez – etter to måneders gransking – ilagt åtte kampers karantene av det engelske fotballforbundet (FA) for rasistiske uttalelser mot Evra etter en kamp 15. oktober.

Mens det hele pågikk, viste Carragher og Liverpool-laget sin støtte til Suárez. Dagen etter avgjørelsen om utestengelse, bar alle spillerne T-skjorter med påskriften «Suárez 7» under oppvarmingen før Premier League-kampen mot Wigan.

– Det er ingen tvil om at vi gjorde en massiv urett, det var åpenbart, sier Carragher i dag.

Husker ikke

– Vi kom til banen, vi spiste lunsjen vår og så hadde vi et lagsmøte. Jeg vet ikke om det var manageren (Kenny Dalglish) eller (treneren) Steve Clarke som spurte en av spillerne om han fortsatt hadde Y-skjorta, og det var første gang jeg hørte om det, sier Carragher.

Han understreker at han ikke prøver å lyve eller snakke seg bort fra ansvar.

– Som klubb gjorde vi feil, og jeg var visekaptein. Jeg vet ikke hvem som faktisk sto bak det. Jeg tror ikke det hadde noe å gjøre med manageren Kenny, jeg tror det var spillerne som sto nær Luis som virkelig ville støtte kameraten sin.

– Kanskje jeg må gå i meg selv nå og si at jeg ikke hadde mot nok som individ til å si «jeg vil ikke ha på meg den der"'. Jeg tror ikke alle i fotballklubben Liverpool mente at det vi gjorde var riktig, men jeg tror at som fotballklubb, eller som familie, så er den første reaksjonen din at du må vise støtte, selv om du vet at noen har gjort noe galt. Og det er feil, sier Carragher.

Evras reaksjon

Evra avslører hva han tenkte om T-skjortene til Liverpool 2. juledag i 2011.

– Da jeg så det, tenkte jeg bare «Dette er latterlig. Det er helt ufattelig». Du setter din egen klubb i fare når du gjør sånne ting. Du må alltid støtte spilleren din, fordi han kommer fra laget ditt, men dette var etter at han hadde blitt ilagt straff. Hvis det hadde vært før, og vi ventet på en reaksjon, ville jeg ha forstått det.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer