Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap

Magnus Carlsen spilte remis mot Levon Aronian i turneringen på Isle of Man og satte samtidig en smått utrolig langsjakkrekord mandag.

Magnus Carlsen spilte remis mot Levon Aronian på Isle of Man mandag. Bildet er fra et tidligere parti mot armeneren. Foto: Stringer / NTB scanpix
Magnus Carlsen spilte remis mot Levon Aronian på Isle of Man mandag. Bildet er fra et tidligere parti mot armeneren. Foto: Stringer / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den norske verdenseneren har nå spilt 101 strake partier i klassisk sjakk uten å tape. Det er verdensrekord, ettersom kineseren Ding Liren hadde den internasjonalt anerkjente rekorden på 100 strake partier som ubeseiret. Den tangerte Carlsen søndag.

Aronian valgte en meget offensiv åpning med hvite brikker i mandagens parti, og det gjorde at Carlsen brukte en del tid i starten. Men nordmannen forsvarte seg godt, og stillingen var så å si helt jevn etter tolv trekk, ifølge datamaskinen som analyserte partiet.

Etter det begynte Aronian å bruke mer tid på trekkene. Armeneren hadde spilt svært hurtig i åpningen. Det jevnet seg ut på tiden etter nordmannens 16. trekk. Ifølge dataanalysene hadde svart også en liten fordel i stillingen.

Etter 34 trekk ble spillerne likevel enige om remis.

Carlsen har ikke tapt et langsjakkparti siden 31. juli i fjor. Da tapte han mot aserbajdsjanske Shakhriyar Mamedyarov i Biel-turneringen i Sveits.

Et halvt poeng var riktignok ikke nok til å sikre turneringsseier. Carlsen endte på 7,5 poeng. Fabiano Caruana endte på 8.

Neste oppgave for Carlsen blir tidenes første offisielle VM i Fischer-sjakk. Semifinalene starter kommende søndag, og VM spilles på Henie Onstad-senteret på Høvik utenfor Oslo.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer