Carl I. Hagen kan bli eneste representant over 70 på Stortinget

Den 76 år gamle Frp-veteranen Carl I. Hagen er den eneste stortingskandidaten over 70 år som har en reell sjanse på stortingsplass etter valget til høsten.

Carl I. Hagen (Frp) kan bli den eneste stortingsrepresentanten over 70 år etter valget om åtte måneder. Foto: Heiko Junge / NTB
Carl I. Hagen (Frp) kan bli den eneste stortingsrepresentanten over 70 år etter valget om åtte måneder. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg pleier å si det litt brutalt: Det kan ikke være slik at alle pensjonister skal sette seg på en benk i parken og vente på dø av kjedsomhet, sier Carl I. Hagen til Vårt Land.

I fjor kjempet han seg til førsteplass på Oppland Frps valgliste. Det gir en reell sjanse til comeback på Stortinget til høsten. I tillegg kjemper Frp-nestoren om tredjeplassen i Oslo.

Frp-profilen er eneste førstekandidat over 70 – ikke bare i eget parti, men blant alle partiene på Stortinget. Han er også den eneste i aldersgruppen med en reell sjanse til å bli valgt inn.

Kun seks førsteplasser og åtte andreplasser på partienes valglister bekles av kandidater som vil ha nådd pensjonsalderen på 67 år før valget 13. september.

– Eldre er helt klart underrepresentert. Hvis Stortinget skal speile velgerne sosialt, så er det problematisk, fastslår valganalytiker Svein Tore Marthinsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer