Canberra stenger ned etter ett smittetilfelle

Hovedstadsregionen i Australia innfører strenge restriksjoner etter at ett nytt smittetilfelle ble påvist.

Lange køer på Casey Market Town i Canberra. Fra og med torsdag kveld får innbyggerne kun forlate hjemmet med en svært god grunn. Foto: Josh Nixon/Twitter@Podpeopledoom/via REUTERS
Lange køer på Casey Market Town i Canberra. Fra og med torsdag kveld får innbyggerne kun forlate hjemmet med en svært god grunn. Foto: Josh Nixon/[email protected]/via REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette var det første tilfellet i hovedstadsregionen ACT siden i fjor sommer. Og myndighetene er fast bestemt på hindre spredning.

Fra og med torsdag kveld får innbyggerne i Canberra kun forlate hjemmet med en svært god grunn. Eksempler er å handle nødvendige varer, oppsøke helsehjelp eller trene i maks én time om dagen.

Med svært strenge smitteverntiltak har Australia så langt i pandemien hatt forholdsvis lite spredning av koronaviruset. For tiden prøver myndighetene å stanse spredning av deltavarianten, og også landets to største byer, Sydney og Melbourne, er blitt stengt ned.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer