Camilla Stoltenberg avlyste nyttårsfest av smittefrykt

Coronasituasjonen er nå så alvorlig at FHI-sjef Camilla Stoltenberg endte opp med å avlyse sin egen nyttårsmiddag.

Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg er blitt urolig av smitteutviklingen de siste ukene. Foto: Terje Pedersen / NTB
Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg er blitt urolig av smitteutviklingen de siste ukene. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

– Vi bestemte oss først den samme morgenen. Det satt langt inne, sier Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg i et intervju med NTB.

Hun og mannen hadde invitert seks gjester på nyttårsaften. Godt innenfor de gjeldende smittevernreglene. Men til slutt konkluderte Stoltenberg med at det ble for mye.

– Det endte med at vi avlyste. Jeg var bekymret for situasjonen med økt smittespredning, og også for at det samlede antallet personer vi hadde møtt i jula.

Stoltenberg understreker at hun ikke vil kritisere andres valg.

– Når man har epidemiens utvikling så tett på hele tida og ser hvor viktig det er at man etterlever tiltakene, så blir det ikke bare et spørsmål om regler og råd, forklarer hun.

– Det blir også noe som påvirker en følelsesmessig.

Frykter smitte ut av kontroll

FHI-sjefen er bekymret. Smitten i Norge øker raskt, og frykten er at spredningen av coronaviruset kan komme ut av kontroll de nærmeste ukene.

– Hvis man begynner å telle opp hvor mange man har møtt i løpet av jul og nyttår som man ikke vanligvis møter, og hvor mange de har møtt som de ikke vanligvis møter, så er summen av alle som har vært i kontakt med hverandre, høyere enn tidligere under pandemien siden mars, sier Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer