Camilla krones sammen med Charles

Når Charles krones som britenes konge, skal Camilla krones ved hans side, skriver The Guardian.

Dronning Camilla skal sitte ved Charles' side når de krones, slik de satt sammen ved åpningen av det britiske Parlamentet i 2014. Arkivfoto: Carl Court / AP / NTB.
Dronning Camilla skal sitte ved Charles' side når de krones, slik de satt sammen ved åpningen av det britiske Parlamentet i 2014. Arkivfoto: Carl Court / AP / NTB. Vis mer
Publisert

I tråd med dronning Elizabeths ønske, har Camilla det siste døgnet blitt omtalt som «queen consort», en betegnelse som presiserer at hun er gift med en regjerende konge. Den tilsvarende beskrivelsen for Elizabeth ville vært «queen regnant» – regjerende dronning. Ingen av disse begrepene har tidligere vært brukt som tittel i Storbritannia; den sittende dronningen er simpelthen The Queen – i bestemt form og med stor forbokstav.

Charles ble automatisk konge da moren døde, og dermed ble kona automatisk dronning. Hoffet kunngjorde raskt at Charles tar kongenavnet Charles III.

Det er ikke kjent når kroningen skal skje, men det er trolig flere måneder til. Da dronning Elizabeth overtok tronene, tok det nesten halvannet år før hun ble kronet i Westminster Abbey i London.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer