Byrådsleder i Oslo om hjemmefestene: – Skjerp dere

Det kommer stadig nye smittetilfeller fra ulike hjemmefester i Oslo den siste tiden. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ber hjemmefesterne om å skjerpe seg.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ber hjemmefesterne om å skjerpe seg. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ber hjemmefesterne om å skjerpe seg. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix Vis mer
Publisert

En rekke unge personer har de siste dagene fått påvist covid-19 etter å ha vært til stede på flere større hjemmefester i Oslo.

– Jeg vil heve pekefingeren litt og be folk om å skjerpe seg. Nå har vi greid dette så bra. Byen har fungert aldeles utmerket, og veldig mange har gått en lang marsj, sier byrådslederen til NTB.

Johansen sier han er bekymret for de hyppige hjemmefestene, spesielt med tanke på potensiell smittespredning til eldre.

– Mens noen eldre velger å gå i selvisolasjon, så har du noen som gir fullstendig blaffen og har et voldsomt behov for å feste, sier han.

– Mange av disse menneskene kan lett være i kontakt med eldre, og da får vi det inn igjen på sykehjemmene og hos besteforeldre og så videre.

Spesielt en fest på vestkanten i Oslo i helgen har pekt seg ut. Hittil har sju personer fått påvist koronaviruset etter å ha deltatt på festen, hvor over 50 gjester var til stede. Denne uken har det blitt registrert 40 nye smittede i hovedstaden denne uka, mot 41 i hele forrige uke.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer