Byrådets hemmelige liste med coronatiltak: Innslipp til utesteder i Oslo kan bli stanset klokka 22

Helsemyndighetene har bedt Oslo innføre strengere koronatiltak. Byrådet vurderer å stramme kraftig inn hvis smitten fortsetter å spre seg.

Byrådsleder Raymond Johansen tar på seg munnbind under et besøk ved en koronateststasjon. Byrådet vurderer å stramme smitteverntiltakene i hovedstaden ytterligere til hvis smitten fortsetter å spre seg. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Byrådsleder Raymond Johansen tar på seg munnbind under et besøk ved en koronateststasjon. Byrådet vurderer å stramme smitteverntiltakene i hovedstaden ytterligere til hvis smitten fortsetter å spre seg. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag satt byrådsledelsen i møter for å vurdere situasjonen.

Det skjer etter at Helsedirektoratet fredag sendte et notat til byrådet med anbefaling om tiltak som Oslo kommune bør innføre for å slå ned smittespredningen i hovedstaden.

Det ble ikke vedtatt å innføre nye tiltak allerede lørdag. Byrådet vil i stedet forsøke å ta grep for å styrke etterlevelsen av de tiltakene som allerede er innført.

Men fortsetter smitten å spre seg, har kommunen flere mulige innstramminger på blokka.

Vurderer strengere tiltak

Byrådet kunngjorde allerede fredag at det kan bli innført påbud om munnbind i kollektivtrafikken.

Det begrunnes med at folk i for liten grad følger den sterke oppfordringen om frivillig bruk av munnbind i kollektivtrafikken når det er vanskelig å holde én meters avstand.

Oslo har også varslet at maksimalt antall deltakere på innendørs arrangementer kan bli redusert fra 200 til 50 personer, og at serveringssteder kan bli pålagt å registrere gjester.

Men etter det NTB kjenner til, vurderer byrådet også ytterligere tre tiltak som kan bli innført hvis smitten ikke går ned:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer