Byrådet i Oslo forbyr bruk av russebusser

Byrådet i Oslo innfører tirsdag et forbud av kjøring av russebusser i hovedstaden. Det innføres etter at det oppsto et koronautbrudd blant russen i Oslo vest.

Byrådet i Oslo innfører tirsdag rulleforbud for russen i Oslo Foto: Lise Åserud / NTB
Byrådet i Oslo innfører tirsdag rulleforbud for russen i Oslo Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

For første gang siden midten av mars steg smitten til 596 tilfeller i forrige uke. 55 prosent av de smittede var i aldersgruppen mellom 16-19, og en stor andel av smitten er å finne i Nordre Aker, Vestre Aker, samt Frogner og Nordstrand.

På bakgrunn av smittevernfaglige vurderinger innfører byrådet et forbud mot bruk av russebusser, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

– Smittevernoverlegen innførte i forrige uke en midlertidig stopp i russefeiringen, for å beholde kontroll over situasjonen. Det er veldig vanskelig å kombinere rulling og russefeiring med godt smittevern. Ved å forby at russ samles inne i kjøretøy, vil risikoen for nye utbrudd reduseres, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer