Byrådet ber om hastehjelp til døende restaurantbransje i Oslo

Oslos serverings­bransje er i ferd med å knele, advarer byrådet i Oslo. Nå frykter byrådsleder Raymond Johansen et konkursras.

Folketomme Oslo-gater og stengte restauranter gjør at bransjen frykter et ras av konkurser. Foto: Heiko Junge / NTB
Folketomme Oslo-gater og stengte restauranter gjør at bransjen frykter et ras av konkurser. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

I et brev til Finansdepartementet ber byrådet om forsterkede krisetiltak for Oslos serveringsnæring, melder Aftenposten.

Serveringsbransjen er blant Oslo viktigste hjørnesteinsbedrifter, fastslår Raymond Johansen (Ap). Etter mer enn ett år med vekslinger mellom nedstengning og redusert drift står mange serveringssteder til knes i regninger de ikke kan betale, ifølge Johansen.

– Frykten er massekonkurser. Det haster å komme i dialog, for det er så massivt og stort det som skjer, sier han.

Byrådet mener støtten som næringen har fått i tidligere krisepakker fra staten ikke er tilstrekkelig. I brevet til regjeringen ber byrådet om en ny utsettelse av innbetalingen av skatter og avgifter. De ber om at forsinkelsesrenten på 8 prosent må ned og de ønsker forsterkede krisepakker til næringen.

Fra 2019 til 2020 økte antallet konkurser i bransjen i Oslo med over 60 prosent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer