Sør-Korea:

Bygning kollapset og traff buss: Minst ni døde

Minst ni mennesker døde da en fem etasjer høy bygning, som var under riving, plutselig kollapset og knuste en buss, opplyser sørkoreanske myndigheter.

Minst ni personer døde da en fem etasjer høy bygning kollapset i Gwangju sørvest for Sør-Koreas hovedstad Seoul. Åtte andre har fått alvorlige skader. Foto: Chung Hoi-sung / Yonhap via AP / NTB
Minst ni personer døde da en fem etasjer høy bygning kollapset i Gwangju sørvest for Sør-Koreas hovedstad Seoul. Åtte andre har fått alvorlige skader. Foto: Chung Hoi-sung / Yonhap via AP / NTB Vis mer
Publisert

Dramatiske TV-bilder viser øyeblikket bygningen kollapset og bussen, som sto parkert like ved, ble oppslukt av ruiner og en stor støvsky. Det var 17 personer om bord bussen da hendelsen fant sted i byen Gwangju, som ligger sørvest for hovedstaden Seoul.

Ni av passasjerene døde, mens de resterende åtte alle ble alvorlig skadd, ifølge landets brannvesen. Det er uklart hva som forårsaket ulykken, og politiet har åpnet etterforskning.

Den største katastrofen i landet i fredstid var i 1995, da et fem etasjers varehus kollapset. 500 mennesker døde, og i ettertid ble faren og sønnen, som eide og ledet varehuset, dømt til henholdsvis ti og et halvt og sju år i fengsel.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer