Bygget 57 etasjer høy skyskraper på 19 dager

Se sky­skra­pe­ren bli til i rekord­fart.

(upublisert) Opprettet
Dette er fremtiden, i alle fall dersom man skal tro det kinesiske byggeselskapet Broad Group. De bygget en 57-etasjer høy boligblokk i den kinesiske byen Changsha på smått utrolige 19 dager. For å få til bragden var firmaet avhengig av modulbygging. Komponentene var forhåndsbygget på en fabrikk, slik at de kun måtte settes sammen på selve byggeplassen. På denne måten hevder utbyggerne å ha klart å bygge tre etasjer per dag! Totalt er bygget 180.000 kvadratmeter stort. Den inneholder 19 atriumer, som hver er 10 meter høye. Den skal ha 800 boliger og i tillegg være arbeidsplass for 4000 mennesker. Utbyggerne hevder at denne måten å bygge på har spart naturen for 82 prosent av co2-utslippene man ville fått med tradisjonelle byggemetoder. Bygget skal også være energieffektivt og utbygerne hevder at luften innvndig skal være 99.9 prosent rent. J57- som bygget heter, skulle egentlig vært 97 etasjer høy, men på grunn av restriksjoner i nærheten av flyplassen, måtte arkitekten droppe de 40 øverste etasjene. Bygget er omtrent 200 meter høyt – nesten dobbelt så høyt som Norges høyeste blokk: Oslo Plaza (117 meter), som i sin tid tok tre år å bygge (1987-89).

Levert av

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.