Byen finner ikke julegran - nå kan tradisjonen ryke

Julegrantenningen i Porsgrunn står i fare for å ryke dersom et passende tre ikke dukker opp. Kommunen har allerede fått flere tips, men kriteriene er høye.

I Porsgrunn kommune er julegrantenningen på rådhusplassen en viktig del av førjulstradisjonen. Nå begynner det å haste for kommunen. Illustrasjonsfoto: Javad Parsa / NTB
I Porsgrunn kommune er julegrantenningen på rådhusplassen en viktig del av førjulstradisjonen. Nå begynner det å haste for kommunen. Illustrasjonsfoto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det er to uker til årets nissetog i Porsgrunn der julegrantenningen på rådhusplassen er en viktig del av tradisjonen. Men slik det ser ut nå, blir det ingen julegran utenfor rådhuset, skriver Telemarkavisa (TA).

Kommunen har allerede vært ute og kikket på noen trær - foreløpig uten hell. Det ringer stadig folk som mener de har et tre som kan være aktuelt, men kommunen er klar på at de ikke kan ta imot hva som helst.

Helst skal det være en hagegran med greiner jevnt fordelt hele veien rundt, med en høyde på mellom 12 og 15 meter, sier avdelingsleder for bydrift i Porsgrunn kommune, Jens Christian Thysted, til TA.

– Vi har fått et tips om et tre som hadde falt, men det kan vi jo ikke ha her.

I tillegg må treet være tilgjengelig, slik at det kan nås fra veien med laste- eller kranbil.

De ansatte i bydriftsavdelingen forteller til TA at treet bør være i boks i løpet av uka for at alt skal være klart til julegrantenning 2. desember.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer