Byen er lei: Nye turistregler

Byen Venezia har sett seg lei på store turistgrupper med guide i de trange bygatene. Fra i sommer blir det forbudt med større slike grupper på over 25 personer.

Særlig i sommersesongen blir byens trange gater og kanaler fylt opp av turister, noe som særlig har skapt misnøye blant lokalbefolkningen. Flere tiltak er satt inn i et forsøk på å kontrollere de voldsomme turiststrømmene. Foto: Luca Bruno / AP / NTB
Særlig i sommersesongen blir byens trange gater og kanaler fylt opp av turister, noe som særlig har skapt misnøye blant lokalbefolkningen. Flere tiltak er satt inn i et forsøk på å kontrollere de voldsomme turiststrømmene. Foto: Luca Bruno / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Forbudet, som gjelder fra 1. juni, omfatter også bruk av høyttalere i slike guidesammenhenger.

I tillegg blir det forbudt for turistgruppene å stanse i smale gater og på små broer.

Beslutningen er den siste i en lang rekke tiltak byen har gjort for å forsøke å begrense de voldsomme turiststrømmene i byen.

Til våren skal byens myndigheter teste ut en ordning der besøkende på dagstur må betale 5 euro for å slippe inn i byen. Restriksjonene vil gjelde fra klokken 8 på morgenen til klokken 16 lokal tid, og dreier seg i første omgang om en testperiode på 29 dager.

(©NTB)

Mer om