Bussjåfør fikk sparken etter coronakarantene – vant rettssak

En bussjåfør som kom tilbake fra ferie og måtte i coronakarantene, fikk sparken av Unibuss. Nå har busselskapet tapt i tingretten.

En bussjåfør som fikk sparken etter at han måtte i innreisekarantene, har fått oppsigelsen kjent ugyldig. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
En bussjåfør som fikk sparken etter at han måtte i innreisekarantene, har fått oppsigelsen kjent ugyldig. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bussjåføren mente at oppsigelsen var ugyldig og gikk til sak mot sin tidligere arbeidsgiver. Nå har rettens flertall landet på at oppsigelsen var ugyldig, skriver Aftenposten.

Etter en tur til hjemlandet landet bussjåføren på Gardermoen 12. januar i år. Der fikk han beskjed om å gå i coronakarantene i ti dager. På grunn av karantenen var det derfor ikke mulig for ham å gå på jobb som avtalt.

Da sjåføren returnerte til jobb etter karantene, ble han innkalt til drøftelsesmøte og ble deretter oppsagt.

Unibuss mente at sjåføren bevisst satte seg i en situasjon som gjorde at han ikke kunne komme tilbake til jobb, mens sjåførens advokat mente at oppsigelse var en overreaksjon.

Rettens flertall har lagt vekt på at innreiserestriksjonene endret seg underveis i pandemien, og at bussjåfører i en periode ikke var omfattet av reglene om innreisekarantene.

Selv om retten mener at sjåføren selv har ansvaret for å holde seg orientert om reglene, er han tilkjent 10.000 kroner i erstatning. I tillegg må Unibuss betale 136.000 kroner for å dekke motpartens advokatutgifter.

Busselskapet har ennå ikke tatt stilling til ankespørsmålet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer