Bussdrapet i Bærum: Politiet vil undersøke om drapssiktet 14-åring var tilregnelig

Politiet ber om undersøkelse av helsetilstanden til 14-åringen som er siktet for drapet på Faridullah Rahmani i Bærum 22. desember.

Politiet ber om at det skal gjennomføres en såkalt primærpsykiatrisk undersøkelse for å fastslå om siktede 14-åringen var tilregnelig da drapet på en buss i Bærum skjedde. Foto: Frederik Ringnes / NTB.
Politiet ber om at det skal gjennomføres en såkalt primærpsykiatrisk undersøkelse for å fastslå om siktede 14-åringen var tilregnelig da drapet på en buss i Bærum skjedde. Foto: Frederik Ringnes / NTB. Vis mer
Publisert

– Det skal gjennomføres en såkalt primærpsykiatrisk undersøkelse for å fastslå om siktede var tilregnelig eller ikke da drapet skjedde, sier politiadvokat Børge Enoksen til Budstikka.

Han sier det ikke er grunn til å tro at 14-åringen var utilregnelig da han knivstakk 26 år gamle Faridullah Rahmani på en rutebuss i Bærum 22. desember i fjor.

Ifølge Enoksen er det sakens alvor som er utslagsgivende for at politiet har bedt om undersøkelsen.

Guttens forsvarer, advokat Thor Bache-Wiig, sier han ikke har noen kommentar til den forestående undersøkelsen eller saken for øvrig.

(©NTB)

Mer om