Burnley – Everton utsatt på grunn av coronasmitte og skader

Coronasmitte og skader i Evertons tropp setter en stopper for kampen mot Burnley søndag.

Rafael Benitez' Everton spiller ikke Premier League-kampen 2. juledag. Foto: AP / Jon Super / NTB.
Rafael Benitez' Everton spiller ikke Premier League-kampen 2. juledag. Foto: AP / Jon Super / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Everton-trener Rafa Benitez opplyste på en pressekonferanse torsdag at han har fem coronatilfeller i førstelagstroppen, og sa det ville være en stor risiko å spille. Han skal ha bedt om at kampen mot Burnley ble utsatt, noe som da ble avslått.

Julaften kom imidlertid bekreftelsen på at kampen mot Burnley er utsatt, både på grunn av coronasmitte og den øvrige skadesituasjonen i klubben.

Boxing Day, en av engelsk fotballs store høytidsdager, ble amputert allerede da det tidligere i uken ble klart at Liverpool – Leeds og Wolverhampton – Watford måtte utsettes på grunn av koronasmitte.

Torsdag ble det holdt et møte mellom de 20 klubbene og ledelsen i Premier League om den utfordrende situasjonen. Premier League har bestemt at alle kamper vil bli spilt om lagene kan stille 14 friske spillere.

Tottenhams manager Antonio Conte oppsummerte møtet som tilnærmet meningsløst.

– Når du har en vegg foran deg, kan du si og spørre om hva du vil, sa. Vi managere prøvde å argumentere, men alt var bestemt på forhånd, Conte på fredagens pressekonferanse.

Slik ser kampprogrammet ut to dager før runden 2. juledag:

Manchester C. – Leicester, Norwich – Arsenal, Tottenham – Crystal Palace, West Ham – Southampton, Aston Villa – Chelsea 18.30, Brighton – Brentford 21.00.

Utsatt (pga. koronasmitte): Liverpool – Leeds, Wolverhampton – Watford, Burnley – Everton.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer