Burde Hushovd gått ut med hemmeligheten tidligere?

Ren feighet, mener noen. Forståelig, mener andre.

(upublisert) Opprettet
I boka til Thor Hushovd går det frem at Lance Armstrong allerede i 2011 skal ha innrømmet dopingbruk overfor Hushovd. Det var halvannet år før Armstrong la kortene på bordet hos Oprah Winfrey. På en pressekonferanse i dag forklarte Hushovd hvorfor han ikke sa noe den gang. - Jeg synes ikke det er min oppgave å si ifra. Hadde det skjedd igjen ville jeg gjort det samme. Jeg skal sykle. Det er min jobb, og så fort som mulig. Det er min jobb, sa Hushovd ifølge Aftenposten.

- Skam deg, Thor

Mange mener noe om Hushovds håndtering av saken. Vi har samlet reaksjonene, både fra de som kritiserer Hushovd og de som tar ham i forsvar. En av dem som reagerer svært negativt er Betsy Andreu, som for åtte år siden vitnet i retten om at Armstrong hadde innrømmet dopingbruk. - Skam deg, Thor. Du gjorde en god jobb med å holde munn. Jeg håper du er stolt av deg selv, sier Andreu til VG. Betsy Andreu mener Hushovd bør skamme seg. (Foto: AP/Scanpix)Betsy Andreu mener Hushovd bør skamme seg. (Foto: AP/Scanpix)

- Dårligste PR-strategi i verden

Omdømmeekspert Jarle Aabø mener Hushovd har satt seg selv i en vanskelig situasjon. - Løgn er den dårligste PR-strategien i verden. Akkurat nå er han i en omdømmekrise. Det er det ingen tvil om, og den er ganske selvforskyldt, sier Aabø til Aftenposten.

- Ren feighet

Sportsjournalisten David Welsh i The Sunday Times er kjent som mannen som til slutt felte Armstrong. Han går knallhardt ut mot nordmannen.   - Dette er ren feighet. Hvordan kan man kalle en varsler som Christphe Bassons modig, uten å kalle Thor Hushovd direkte feig? spør Walsh overfor VG.

- Naturlig å gi beskjed

Antidoping Norge skulle naturligvis helst sett at Hushovd varslet etter episoden. - Vi synes det vil være naturlig å ta kontakt med anti-dopingorganisasjonene og fortelle det hvis du har mistanke, eller vet om noe som har foregått som har med doping å gjøre, sier leder for Antidoping Norge, Anders Solheim til NRK.

- Hvorfor skulle han si noe?

Tidligere Tour de France-vinner Andy Schleck støtter Hushovds valg. - Hvorfor skulle han si noe om det? Thor var ikke involvert i etterforskningen, og hadde ingen grunn til å si noe. Hadde etterforskerne spurt ham, hadde det vært noe annet, sier Andy Schleck til VG. Andy Schleck støtter Hushovd. (Foto: AFP/Scanpix)Andy Schleck støtter Hushovd. (Foto: AFP/Scanpix)

- Kom brått på Thor

Tidligere lagkamerat og TV 2-ekspert Mads Kaggestad viser forståelse for at situasjonen ble svært vanskelig for Hushovd. – Teoretisk sett burde han ha sagt fra til de rette instansene. Men sånn som ting var så ble nok dette overveldende informasjon, og kom nok brått på Thor, sier Kaggestad til NRK.

- Skjønner hvordan Thor tenkte

Sykkelpresident Harald Tidemann Hansen sier at han skjønner hvordan Hushovd tenkte. - Dette var ikke noe han ønsket å gå i skuddlinjen med da, men det hadde ikke gjort noe om han hadde fortalt om episoden under hånden enten til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) eller Norges Cykleforbund, sier sykkelpresidenten. til NTB

- Det hadde blitt mye støy

Hushovds trener gjennom mange år, Atle Kvålsvoll, synes det er naturlig at Grimstad-mannen holdt på hemmeligheten. - Thor har hatt fokus på sine egne prestasjoner og egen utvikling. Hadde han gått ut med dette den gangen hadde det skapt veldig mye støy som ville påvirket det, sier Kvålsvoll til Aftenposten.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.