Arbeiderpartiets Eigil Knutsen bekrefter at de ikke er i mål, tross sin egen målsetting om å være ferdige fredag.
– Gjennom pinsen blir det flere møter, sa han til pressen etter møtet.
Revidert nasjonalbudsjett skal i utgangspunktet legges fram for finanskomiteen på Stortinget 10. juni, og målet var altså å være ferdige en uke i forveien. SVs finanspolitiske talskvinne Kari Elisabeth Kaski mener det var som ventet at de ikke klarte å komme i mål.
– Vi er på overtid, det er ikke så overraskende. Det har SV vært forberedt på, sier Kaski.
Bistandsnøtt
Hun sier SV gjerne kunne ha ønsket enda raskere framdrift tidligere i forhandlingene.
– Vi kommer til å bruke den tiden vi har til å lande godt nok budsjett. Vi er ikke ferdig før vi er ferdig og er fornøyd med forhandlingsresultatet sier hun.

Førerløse drosjer får grønt lys
SV har varslet to hovedgrep for å få til endringene de ønsker seg: kutt i store veiprosjekter og endringer i formuesskatten. Det skal betale for satsinger innen klima og velferd. De mener dette kan landes uten å bruke mer oljepenger enn regjeringen har planlagt.
I tillegg har SV sagt fra om at et hovedområde var å sørge for at midler fra bistandsbudsjettet ikke skal dekke inn deler av Ukraina-pakken. På spørsmål om det er hovedsakelig bistand det nå står på, svarer Kaski:
– Det gjenstår ting på alle felt, egentlig.
Da forhandlingene startet opp, var både Ap og Sp raskt ute med å signalisere at de hadde lite til overs for forslagene om skatteøkning og samferdselskutt. Om de under forhandlingene har vist vilje til å komme SV i møte, vil Kaski ikke kommentere.

SV vil legge til rette for at regjeringens valgløfte innfris
– Det er gode og konstruktive samtaler der vi har en gjensidig utveksling, sier hun.
– En god del gjenstår
Arbeiderpartiets finanspolitiske talsmann Eigil Knutsen vil ikke kommentere om det er aktuelt å gå med på SVs krav om at bistandsbudsjettet ikke skal brukes her i landet.
Han understreker at det viktigste for regjeringspartiene er å få i stand en ansvarlig økonomisk avtale.
– En god del gjenstår. For oss er det viktig å få et ansvarlig opplegg, slik økonomien i Norge utvikler seg nå, sier Knutsen.
(NTB)
