Rakk ikke egen frist:

Budsjettforhandlerne rakk ikke egen frist – arbeidet fortsetter i pinsen

Regjeringspartiene og SV avsluttet forhandlingsmøtet om revidert nasjonalbudsjett etter mindre enn en halvtime fredag.

Hovedforhandlerne Kari Elisabeth Kaski (SV), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) før første møte i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett 23. mai. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Hovedforhandlerne Kari Elisabeth Kaski (SV), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) før første møte i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett 23. mai. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiets Eigil Knutsen bekrefter at de ikke er i mål, tross sin egen målsetting om å være ferdige fredag.

– Gjennom pinsen blir det flere møter, sa han til pressen etter møtet.

Revidert nasjonalbudsjett skal i utgangspunktet legges fram for finanskomiteen på Stortinget 10. juni, og målet var altså å være ferdige en uke i forveien. SVs finanspolitiske talskvinne Kari Elisabeth Kaski mener det var som ventet at de ikke klarte å komme i mål.

– Vi er på overtid, det er ikke så overraskende. Det har SV vært forberedt på, sier Kaski.

Bistandsnøtt

Hun sier SV gjerne kunne ha ønsket enda raskere framdrift tidligere i forhandlingene.

– Vi kommer til å bruke den tiden vi har til å lande godt nok budsjett. Vi er ikke ferdig før vi er ferdig og er fornøyd med forhandlingsresultatet sier hun.

SV har varslet to hovedgrep for å få til endringene de ønsker seg: kutt i store veiprosjekter og endringer i formuesskatten. Det skal betale for satsinger innen klima og velferd. De mener dette kan landes uten å bruke mer oljepenger enn regjeringen har planlagt.

I tillegg har SV sagt fra om at et hovedområde var å sørge for at midler fra bistandsbudsjettet ikke skal dekke inn deler av Ukraina-pakken. På spørsmål om det er hovedsakelig bistand det nå står på, svarer Kaski:

– Det gjenstår ting på alle felt, egentlig.

Da forhandlingene startet opp, var både Ap og Sp raskt ute med å signalisere at de hadde lite til overs for forslagene om skatteøkning og samferdselskutt. Om de under forhandlingene har vist vilje til å komme SV i møte, vil Kaski ikke kommentere.

– Det er gode og konstruktive samtaler der vi har en gjensidig utveksling, sier hun.

– En god del gjenstår

Arbeiderpartiets finanspolitiske talsmann Eigil Knutsen vil ikke kommentere om det er aktuelt å gå med på SVs krav om at bistandsbudsjettet ikke skal brukes her i landet.

Han understreker at det viktigste for regjeringspartiene er å få i stand en ansvarlig økonomisk avtale.

– En god del gjenstår. For oss er det viktig å få et ansvarlig opplegg, slik økonomien i Norge utvikler seg nå, sier Knutsen.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer