BT: Høie erkjenner at coronasmitte på sykehjem «gikk under radaren»

Helseminister Bent Høie (H) erkjenner at helsemyndighetene tidlig i pandemien ikke oppdaget at eldre på sykehjem hadde uvanlige symptomer på covid-19.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) medgir at koronasmitte på sykehjem «gikk under radaren». Foto: Berit Roald / NTB
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) medgir at koronasmitte på sykehjem «gikk under radaren». Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Bergens Tidende skriver at helsearbeidere i åtte uker varslet om andre symptomer enn luftveisplager, før atypiske symptomer først 13. mai ble konkret omtalt i en veileder for håndtering av korona på sykehjem.

Da var det to måneder siden Norge stengte ned, og 137 eldre pasienter var døde.

Nå beklager helseministeren at det ikke ble oppdaget før, skriver avisa.

Smitte på sykehjem har vært, og er fortsatt, en stor utfordring. Blant annet er tolv beboere og sju ansatte nå koronasmittet ved et sykehjem i Vindafjord, og to beboere smittet med covid-19 er døde. Ved sykehjemmet Villa Skaar Valstad i Eidsvoll er alle beboerne smittet og ni døde.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer