Bryte-VM: Håpet om rekvalifisering brast for tårevåt Berge – Thoresen til kvartfinale

Karrieren til Stig-André Berge er over etter at det ble tap i åttedelsfinalen i bryte-VM. Morten Thoresen er klar for kvartfinale.

Stig Andre Berge fra Norge tapte mot Lenur Temirov fra Ukraina i klasse 63 kg i bryte-VM på Jordal Amfi. Foto: Javad Parsa / NTB
Stig Andre Berge fra Norge tapte mot Lenur Temirov fra Ukraina i klasse 63 kg i bryte-VM på Jordal Amfi. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg har gjort alt jeg kan i forberedelsene, sa Berge med tårer i øynene til NRK etter at det ble tap for Lemur Temirov i åttedelsfinalen.

Berge gikk ned på kne i Jordal Amfi. Han hadde et lite håp om å få bryte rekvalifisering hvis Temirov tok seg helt til finalen, men det klarte han ikke.

Dermed er karrieren til Berge over. Han legger opp med bronse fra OL og VM som høydepunkt.

– Dessverre ble det sånn. Det er mye jeg skulle ha gjort annerledes i dag, men jeg hadde ikke noe mer å gi. Det er greit. Jeg har gjort mitt, sa Berge etter Temirovs tap i kvartfinalen.

– Det tar nok litt tid før jeg får fordøyd dette her, sa bryteren.

Thoresen til kvartfinale

Morten Thoresen er klar for kvartfinale etter to seire i 67-kilosklassen. Først slo han mexicanske Diego Alberto Martines De Leija, før han hamlet opp med Marlen Asikejev fra Kirgisistan i åttedelsfinalen.

– Vi tar en kamp om gangen, sa han til NRK på spørsmål om hvor det skal ende for ham i mesterskapet.

– Nå gleder jeg meg til å se Morten ta medalje, sa Berge.

Oskar Marvik tok en sterk seier i sin rekvalifisering og er klar for bronsefinale i 130-kilosklassen.

Bronsefinalen går senere lørdag. I rekvalifiseringen tok Marvik en sterk 3-0-seier i det han beskrev som en taktisk kamp mot David Ovasapyan.

– Oppvarmingen til bronsen, sa en selvsikker Marvik til NRK.

I bronsefinalen venter chileneren Yasmani Acosta Fernandez.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer