Brundtland: – En sentral politisk leder er gått bort

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland kaller sin tidligere politiske rival Kåre Willoch en hedersmann.

Gro Harlem Brundtland (t.v.) minnes sin tidligere politiske motstander og statsministerkollega Kåre Willoch som hedersmann. Willoch døde mandag. Foto: Heiko Junge / NTB
Gro Harlem Brundtland (t.v.) minnes sin tidligere politiske motstander og statsministerkollega Kåre Willoch som hedersmann. Willoch døde mandag. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– En sentral politisk leder i vårt land er gått bort. Kåre Willoch satte sterkt preg på sin samtid i mange tiår, som statsråd og partileder, før han vant valget og etterfulgte mine første 9 måneder som statsminister i 1981, sier Brundtland i en uttalelse mandag.

De to var sentrale personer i norsk politikk gjennom 1980-tallet, og Brundtland minnes hvordan de var i både samarbeid og strid, men at hennes regjering stilte seg bak Willoch da han var kandidat til å bli Nato-leder på slutten av 1980-tallet.

– Jeg har aldri vært i tvil om de kvaliteter og de sterke lederegenskapene som preget min fremste politiske motstander gjennom deler av 70 og 80-tallet, sier hun.

Brundtland sier hun vil hedre og huske Willoch som hedersmann, og med takk og stor respekt.

– Arne Olav og jeg sender i dag våre tanker til Anne Marie og den nære familie, avslutter den tidligere Ap-lederen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer