Bruce ferdig som manager i nyrike Newcastle

Steve Bruce gir seg som manager i Newcastle. Det skjer etter at Premier League-klubben ble kjøpt opp av et saudiarabisk investeringsfond.

Steve Bruce fikk sparken i Newcastle. Foto: Jon Super / AP / NTB
Steve Bruce fikk sparken i Newcastle. Foto: Jon Super / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avgangen blir bekrefter på Newcastles nettsider onsdag.

Dermed ble søndagens 2-3-tap for Tottenham trenerveteranen Bruces siste i sjefsstolen. Det var forøvrig 60-åringens kamp nummer 1000 som manager.

Bruce-exiten kommer ikke som noen stor overraskelse. Etter at Newcastle nylig fikk nye saudiarabiske og pengesterke eiere, har det vært spekulert høyt på et managerskifte.

Newcastle ligger nest sist i Premier League med tre poeng på åtte kamper.

– Jeg er takknemlig overfor alle i Newcastle for muligheten jeg fikk til å lede denne unike fotballklubben, sier Bruce i en uttalelse.

Jones leder laget

Han takker videre spillerne og trenerapparatet. Tiden som Newcastle-sjef har ikke vært enkel.

– Det har vært opp- og nedturer, men de har gitt alt, selv i vanskelige øyeblikk og skal være stolte av innsatsen, sier Bruce.

Newcastle opplyser at Graeme Jones vil lede midlertidig. Første kamp blir Premier League-møtet med Crystal Palace kommende lørdag.

Samtidig heter det i onsdagens uttalelse at jakten på en ny manager er i full gang. Tidligere Chelsea-manager Frank Lampard er nevnt som et aktuelt navn. Tidligere Roma-trener Paulo Fonseca er også pekt på som et alternativ.

Kritiserte mediene

I forkant av søndagens kamp mot Tottenham rykket klubbledelsen ut med en uttalelse der det ble gjort klart at Bruce fortsatt ville lede laget. Det fikk den hardt pressede manageren til å gå ut mot mediene på en pressekonferanse.

– Det har ikke skjedd, det dere alle ønsket, sa Bruce til journalistene fredag, ifølge lokalavisen Evening Chronicle.

– La oss håpe dere får tyn fra de som styrer avdelingene deres. Jeg prøvde å beholde verdigheten min. Men jeg håper dere får en smekk fra sjefene deres, at det blir litt varmt. Hvem enn det er som fôrer dere med informasjon, de tok feil, la han til.

Bruce har tidligere ledet en lang rekke klubber. Han var manager i Sheffield Wednesday før han ble ansatt i Newcastle i 2019.

60-åringen har også en fortid i Sheffield United, Huddersfield, Wigan, Crystal Palace, Birmingham, Wigan, Sunderland, Hull og Aston Villa.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer