Brøytemannskap melder om kaos på E16

Flere brøytebiler har problemer og kommer ikke fram på E16 over Sollihøgda i Hole. De blir hindret av flere vogntog som har problemer med føret.

Publisert

– Brøytemannskapene tok kontakt med oss klokka 04.48. De sier at det er kaos der, sier operasjonsleder Per Eftang til NTB.

Han forteller videre at brøytemannskapene melder om flere vogntog som ikke kommer opp bakkene fra Sunnvolden til rasteplassene. Det er også mye snø i området.

Uten at jeg har vært der, så vil jeg anta at det er et dekkproblem. Vi har en patrulje på vei til stedet nå, sier operasjonslederen.

Tidligere natt til tirsdag kom trafikkoperatør Thale Eikeset ved Vegtrafikksentralen øst med en klar oppfordring til dem som hadde tenkt seg ut på veiene i morgentimene:

– Sør for Oslo er det stort sett regn og greit på veiene, men kommer du nord for Gardermoen, så er det mer slaps og snø. Det som da er viktig å tenke på, er at slaps gir veldig dårlig veigrep, sa trafikkoperatøren.

Hun fortalte videre at det er mannskaper ute på veiene som jobber med både brøyting og salting.

– Her er det glatt, så har du sommerdekk, bør du la bilen stå, sa Eikeset.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer