Brødre i retten tiltalt for to drapsforsøk i Oslo

To brødre må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for drapsforsøk, eller medvirkning til det, etter at en 18-åring ble knivstukket på Grønland 5. februar i år.

Her utenfor Furuset bibliotek i desember 2017 skjedde den første knivstikkingen de to brødrene er tiltalt for. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Her utenfor Furuset bibliotek i desember 2017 skjedde den første knivstikkingen de to brødrene er tiltalt for. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

18-åringen, som møtte de to brødrene i Motzfeldts gate på Grønland, ble knivstukket seks ganger – tre ganger i ryggen, to i brystet og en gang i hodet. Den eldste av brødene skal ha knivstukket 18-åringen, mens den yngste skal ha slått eller sparket ham. Han overlevde fordi kniven ikke traff vitale organer, ifølge tiltalen.

De to brødrene, som nå er 18 og 20 år gamle, er også tiltalt for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk på en ung mann utenfor biblioteket på Furuset i Oslo mandag 11. desember 2017. I denne saken er den 22 år gamle storebroren til 18- og 20-åringen også tiltalt. Den unge mannen ble ifølge tiltalen knivstukket fem ganger – to ganger i brystet og en gang i magen, hoften og pannen. Han overlevde fordi han raskt fikk medisinsk behandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer