Britney Spears' far fjernes som hennes verge

Jamie Spears, faren til popstjerna Britney Spears, blir fjernet fra posten som hennes verge. Før året er omme kan ordningen bli permanent avviklet.

En domstol i Los Angeles har besluttet av Jamie Spears, faren til Britney Spears, fjernes som verge for datteren. Mange av popstjernas tilhengere møtte opp utenfor domstolen onsdag. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB
En domstol i Los Angeles har besluttet av Jamie Spears, faren til Britney Spears, fjernes som verge for datteren. Mange av popstjernas tilhengere møtte opp utenfor domstolen onsdag. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB Vis mer
Publisert

Britney Spears' advokat Mathew Rosengart leverte i forrige uke inn anmodningen om å få fjernet faren som verge innen 29. september, og avgjørelsen falt i en rettsmøte i Los Angeles onsdag.

En autorisert regnskapsfører, som var ønsket av apparatet rundt Spears, blir oppnevnt som midlertidig verge for formuen hennes på rundt 60 millioner dollar, tilsvarende drøyt en halv milliard kroner.

Ifølge nyhetsbyrået AP blir det et nytt rettsmøte 12. november, der hele vergemålsordningen trolig blir avviklet.

Faren har styrt over 39-åringens personlige økonomi og forretningsmessige forhold i 13 år. Vergemålet ble opprettet da popstjerna begynte å vise tegn til psykisk sykdom.

Popstjernas forlovede Sam Asghari feiret avgjørelsen. På Instagram skrev han «FREE BRITNEY! CONGRATULATIONS!» før han la ut et bilde der han tilsynelatende gir henne en rose.

Jubel utenfor domstolen

Saken om vergemålet har ført til stort engasjement og to dokumentarfilmer. Tilhengere av popstjerna startet kampanjen #FreeBritney, som ble et stort fenomen på nett.

Avgjørelsen førte til jubelscener blant frammøtte tilhengere utenfor domstolen.

– Hjertet mitt banker så hardt at jeg tror det hopper ut. Jeg er så spent på å se hva hun nå kan gjøre med resten av livet sitt, sa Lorin Sisco til AP.

Sisco, som er bosatt på Hawaii, hadde fløyet til Los Angeles i forbindelse med rettsmøtet, noe hun sier hun har gjort for alle de andre rettsmøtene det siste året.

Anklager om overvåking

Ifølge en fersk New York Times -dokumentar har faren til Britney Spears blant annet fått satt opp lydovervåkingsutstyr på soverommet hennes. Faren avviser anklagene.

I anmodningen som ble levert inn forrige uke, hevder popstjernas advokater at faren utsatte opphevelsen av vergemålet av økonomisk egeninteresse.

I midten av august gikk Jamie Spears med på å trekke seg som verge for datteren, men det ble ikke satt noen dato for når det skulle skje.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer