Britiske myndigheter godkjenner Chelsea-salg

Den britiske regjeringen har utstedt en lisens som åpner for at Chelsea kan selges til gruppen ledet av Todd Boehly.

Forretningsmann Todd Boehly og hans konsortium nærmer seg et oppkjøp av Chelsea. Foto: Frank Augstein / AP / NTB.
Forretningsmann Todd Boehly og hans konsortium nærmer seg et oppkjøp av Chelsea. Foto: Frank Augstein / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Tirsdag kom også tommelen opp fra Premier League. Styret i den engelske ligaen opplyste tirsdag at Boehly og hans kompanjonger har bestått testene som kreves for at et oppkjøp skal kunne godkjennes.

Avtalen som er inngått, skal være verdt fire milliarder pund – tett oppunder 50 milliarder kroner – har The Telegraph og andre medier tidligere meldt. Det skal være ny rekord for salg av en idrettsklubb. Den forrige toppnoteringen stammer angivelig fra da baseballklubben New York Mets byttet eier i 2020.

Chelsea-prosessen har tatt lang tid, blant annet som følge av at britiske myndigheter skal ha fryktet at eier Roman Abramovitsj vil tjene penger på salget. Russeren ble tvunget til å selge som følge av at myndighetene har ilagt ham og en rekke andre russiske oligarker sanksjoner i kjølvannet av krigen i Ukraina.

Forretningsmannen Todd Boehly er fra før medeier i deleier i den amerikanske baseballklubben Los Angeles Dodgers. Mark Walter, en av de øvrige Dodgers-eierne, er også i kjøpergruppen. Det samme er den sveitsiske milliardæren Hansjoerg Wyss, investeringsfirmaet Clearlake Capital og den britiske advokaten Jonathan Goldstein.

Roman Abramovitsj har hatt kontrollen over London-klubben i 19 år.

Chelsea endte på tredjeplass i Premier League denne sesongen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer