Britiske medier: Ny Boris Johnson-rådgiver trekker seg

Flere britiske medier erfarer at ytterligere en av statsminister Boris Johnsons rådgivere, likestillingsrådgiver Elena Narozanski, har sagt opp sin stilling.

Storbritannias statsminister Boris Johnson er i hardt vær. Foto: Jason Cairnduff/Pool via AP/NTB
Storbritannias statsminister Boris Johnson er i hardt vær. Foto: Jason Cairnduff/Pool via AP/NTB Vis mer
Publisert

I likhet med fire rådgivere som gikk av i går oppga hun Johnsons oppførsel som grunn, skriver Sky News.

Torsdag forlot fire rådgivere Boris Johnsons kontor: politikksjef Munira Mirza, pressesjef Jack Doyle, stabssjef Dan Rosenfield og tjenestepersonen Martin Reynolds.

Bakgrunnen var en uttalelse fra statsministeren under en debatt i Underhuset tidligere i uka. Debatten dreide seg om de mye omtalte festene i statsministerkomplekset under koronanedstengingen. Johnson anklaget på sin side Labour-leder Keir Starmer for ikke å ha rettsforfulgt den nå avdøde TV-personligheten Jimmy Savile da han jobbet som riksadvokat. Savile er anklaget for seksuelle overgrep mot flere hundre kvinner og mindreårige.

Statsministeren har siden sagt at han ikke mente å uttale seg om Starmer personlig, men han har ikke beklaget til Starmer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer