Britisk politi mistenker at togsabotasje har en sammenheng med brexit. Foto: NTB Scanpix
Britisk politi mistenker at togsabotasje har en sammenheng med brexit. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Britisk politi: Gjenstander på jernbanespor kan være brexit-sabotasje

Britisk politi etterforsker to forsøk på sabotasje av jernbanelinjer og mener de er knyttet til brexit.

Publisert

Jernbanearbeidere fant gjenstander på jernbanespor i den sentrale og østlige delen av England 21. og 27. mars. I begge tilfeller dreide det seg om gjenstander festet til jernbaneskinnene.

– Dette var et alvorlig og overlagt forsøk av noen som ville forårsake betydelig sabotasje og sammenbrudd i Storbritannias jernbanenettverk, sier Sean O'Callaghan i det britiske transportpolitiet.

Politiet mener hensikten var å skape forsinkelser i togtrafikken, og ikke skade jernbaneinfrastrukturen, melder Reuters.

– Vi holder alle muligheter åpne rundt hvorfor noen ville risikere sine egne liv for å plassere disse gjenstandene på en aktiv jernbanelinje. Men vår foreløpige vurdering peker i retning av at dette er knyttet til Storbritannias uttreden av EU, sier O'Callaghan.

Så langt er ingen pågrepet i saken, og politiet har heller ikke forklart hvorfor det mener motivet kan være brexit-relatert.

Avisen Daily Mirror skriver imidlertid at det var festet en beskjed på den ene gjenstanden der det sto «å forlate EU betyr å forlate EU», og et budskap om at «vi skal tvinge dette landet i kne hvis vi ikke går ut av EU».

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.