Bradley Wiggins:

Britisk OL-vinner: Ble seksuelt misbruk av trener som tenåring

Den britiske OL-vinneren i sykling, Sir Bradley Wiggins, sier i et intervju at han ble utsatt for seksuelle overgrep i ungdomsårene.

Bradley Wiggins her under Tour de France i 2012 har gått ut og sagt at han er blitt seksuelt misbrukt som tenåring. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB
Bradley Wiggins her under Tour de France i 2012 har gått ut og sagt at han er blitt seksuelt misbrukt som tenåring. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB Vis mer
Publisert

Det er i et intervju med magasinet Men's Health UK at idrettsprofilen kommer med opplysningene, ifølge BBC.

– Jeg fikk uønsket oppmerksomhet av en trener da jeg var yngre. Jeg var rundt 13 år, og har aldri akseptert det. Jeg «begravde» det, sier han.

Wiggins navngir ikke mannen han sikter til. Han blir i intervjuet eksplisitt spurt om den uønskede oppmerksomheten var av seksuell karakter.

– Ja, det har påvirket meg som voksen, men som sagt har jeg «begravd» det, svarte han.

41 år gamle Wiggins vant OL-gull på bane i Aten (2004), Beijing (2008), London (2012) og i Rio de Janeiro (2016). Han vant Tour de France i 2012 og la opp i 2016.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer