Britisk OL-sølvvinner avga positiv dopingprøve

Chijindu Ujah var med å ta Storbritannia til OL-sølv på 4 x 100 meter i Tokyo. En snau uke senere er han midlertidig utestengt for bruk av forbudte stoffer.

Chijindu Ujah (t.v.) er i dopingtrøbbel etter at han hjalp Storbritannia til OL-sølv på 4 x 100 meter. Her er han sammen med Zharnel Hughes, Richard Kilty og Nethaneel Mitchell-Blake på pallen i Tokyo. Foto: Martin Meissner / AP / NTB
Chijindu Ujah (t.v.) er i dopingtrøbbel etter at han hjalp Storbritannia til OL-sølv på 4 x 100 meter. Her er han sammen med Zharnel Hughes, Richard Kilty og Nethaneel Mitchell-Blake på pallen i Tokyo. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Vis mer
Publisert

Friidrettens integritetsenhet (AIU) opplyste om dopingsaken torsdag kveld. Britene risikerer å bli fratatt OL-medaljen om Ujah blir funnet skyldig.

Det er funnet spor av de forbudte stoffene ostarin og S-23 i en prøve Ujah avla mens Tokyo-lekene pågikk. Dette er midler som gir lignende effekt som anabole steroider.

Saken er sendt videre for mer testing.

27 år gamle Ujah løp Storbritannias første 100-meteretappe på OL-stafetten. Han utgjorde laget sammen med Zharnel Hughes, Richard Kilty og Nethaneel Mitchell-Blake. Italia tok overraskende gullet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer