Britisk konspirasjonsteoretiker nektes adgang til Schengen-land

Nederland nekter den britiske konspirasjonsteoretikeren David Icke adgang, og i praksis er han dermed utestengt fra hele Schengen-området, inkludert Norge.

Den britiske konspirasjonsteoretikeren David Icke nektes adgang til Schengen ette rat Nederland avviste søknaden. Her under en tale i London i fjor. Foto: NTB
Den britiske konspirasjonsteoretikeren David Icke nektes adgang til Schengen ette rat Nederland avviste søknaden. Her under en tale i London i fjor. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Utestengelsen gjelder i to år, og Nederlands justisminister Dilan Yeşilgöz begrunner beslutningen med at Icke utgjør en fare for offentlig ro og orden.

70 år gamle Icke har en fortid som fotballspiller og sportskommentator i BBC. Han skulle etter planen ha vært taler under en demonstrasjon i Amsterdam lørdag, organisert av flere høyreekstreme organisasjoner.

– Ytringsfrihet og retten til å demonstrere er viktig, men har sine begrensninger, sier Yeşilgöz.

Icke har opp gjennom årene kommet med en rekke kontroversielle uttalelser, blant dem antisemittiske. Han har blant annet hevdet at koronapandemien er en jødisk konspirasjon, at amerikanske myndigheter sto bak terrorangrepene 11. september 2001 og at reptiler utkledd som mennesker søker verdensherredømme.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer