I motsetning til mange andre land har Sverige valgt å holde blant annet barer og restauranter åpne under koronapandemien. Foto: Jessica Gow/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
I motsetning til mange andre land har Sverige valgt å holde blant annet barer og restauranter åpne under koronapandemien. Foto: Jessica Gow/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix Vis mer

Britisk forsker: Corona­dødeligheten i Stockholm nærmer seg New York

Stockholm nærmer seg New York når det gjelder hvor mange som dør av covid-19 målt mot innbyggertall, mener den britiske epidemiologen Neil Ferguson.

Publisert

I et intervju med britiske Unheard sier Ferguson at Sverige kan komme til å oppleve en jevn økning av antall dødsfall som følge av koronasmitte, skriver Aftonbladet.

– Det store problemet er at de er ved et punkt der dødeligheten per innbygger i Stockholm nærmer seg nivået i New York. Sverige har hatt mer tid til å øke antallet intensivbehandlingsplasser, men jeg tror at vi kommer til å se at dødstallet vil øke for hver dag, sier han.

Ferguson leder Imperial College, som sto bak en mye omtalt analyse i mars som førte til at Storbritannia endret kurs og stengte ned.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.