Britisk forsker: Corona­dødeligheten i Stockholm nærmer seg New York

Stockholm nærmer seg New York når det gjelder hvor mange som dør av covid-19 målt mot innbyggertall, mener den britiske epidemiologen Neil Ferguson.

I motsetning til mange andre land har Sverige valgt å holde blant annet barer og restauranter åpne under koronapandemien. Foto: Jessica Gow/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
I motsetning til mange andre land har Sverige valgt å holde blant annet barer og restauranter åpne under koronapandemien. Foto: Jessica Gow/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I et intervju med britiske Unheard sier Ferguson at Sverige kan komme til å oppleve en jevn økning av antall dødsfall som følge av koronasmitte, skriver Aftonbladet.

– Det store problemet er at de er ved et punkt der dødeligheten per innbygger i Stockholm nærmer seg nivået i New York. Sverige har hatt mer tid til å øke antallet intensivbehandlingsplasser, men jeg tror at vi kommer til å se at dødstallet vil øke for hver dag, sier han.

Ferguson leder Imperial College, som sto bak en mye omtalt analyse i mars som førte til at Storbritannia endret kurs og stengte ned.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer