Britisk etterretning: Russland vil ta småbyer i forberedelsene til nytt slag

Russiske styrker vil ta småbyer i Donbas i forberedelsene til et angrep på Slavjansk og Kramatorsk, ifølge britisk etterretning.

Ukrainske soldater løper vekk i Kramatorsk i Donetsk, etter at et rakettangrep traff et boligområde i byen 7. juli. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB
Ukrainske soldater løper vekk i Kramatorsk i Donetsk, etter at et rakettangrep traff et boligområde i byen 7. juli. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB Vis mer
Publisert

Russiske styrker kontrollerer nå store deler av Luhansk fylke og det er ventet at de nå vil konsentrere seg om Donetsk, det andre fylket i Donbas-regionen.

Det britiske forsvarsdepartementet skriver at russiske styrker vil forsøke å ta flere småbyer de kommende ukene, blant dem Siversk og Dolyna. Siversk ligger øst for storbyene Slavjansk og Kramatorsk, mens Dolyna ligger til vest for dem.

– De urbane områdene i Slavjansk og Kramatorsk er trolig fortsatt hovedmålene for denne fasen av operasjonen, skriver britene.

Innbyggerne i de to byene forbereder seg på at de skal bli angrepet. De har sett de harde kampene som raste i Sievjerodonetsk og Lysytsjansk i Luhansk i ukevis og lokale myndigheter har bedt folk om å evakuere.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer