Britisk etterretning: Russland sliter med lite ammunisjon

Flere militæreksperter mener den russiske offensiven i Ukraina er alvorlig hemmet av mangel på ammunisjon, ifølge britiske etterretningskilder.

En ukrainsk stridsvogn skyter mot russiske styrker nær frontlinjen i Bakhmut i Ukraina 8. mars. Britiske etterretningskilder tror Russland sliter med mangel på ammunisjon. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB
En ukrainsk stridsvogn skyter mot russiske styrker nær frontlinjen i Bakhmut i Ukraina 8. mars. Britiske etterretningskilder tror Russland sliter med mangel på ammunisjon. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det kommer fram i det britiske forsvarsdepartementets daglige etterretningsoppdateringer.

De hevder Russland er i ferd med å gå tom for raketter, og mener de omfattende angrepene mot Ukraina torsdag er bevis for dette ettersom flere ulike typer raketter ble brukt.

Det britiske forsvarsdepartementet tror derfor at russiske rakettangrep vil avta noe som følge av mangel på ammunisjon.

Ammunisjonsmangelen kan også påvirke Russlands forsøk på å gjenoppta den militære offensiven i Ukraina, ifølge tankesmia Institute for the Study of War (ISW).

For tiden sender den russiske hæren det meste av tilgjengelig artilleriammunisjon til sine styrker i Bakhmut, hvor de hardeste bakkekampene mellom ukrainske og russiske styrker pågår.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer