Britisk etterretning: Russland presser på mot Sievjerodonetsk

Russland presser på i Donbas og forsøker å omringe Sievjerodonetsk, Lysytsjansk og Rubizjne, skriver britisk etterretning.

Sivile på flukt fra fronten ved Donetsk går om bord i en minibuss i Kurakhove øst i Ukraina mandag. Foto: Francisco Seco / AP / NTB.
Sivile på flukt fra fronten ved Donetsk går om bord i en minibuss i Kurakhove øst i Ukraina mandag. Foto: Francisco Seco / AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nordlige og sørlige russiske fronten i denne offensiven er atskilt av omkring 25 kilometer med ukrainskkontrollert område, skriver etterretningen i sin daglige Twitter-oppdatering.

I dette området har det ukrainske forsvaret omfattende defensive stillinger.

– Ukrainas veletablerte Joint Force Operation har etter all sannsynlighet fortsatt kontroll i området. Russland har imidlertid hatt en del lokal framgang, delvis fordi de har konsentrert artillerienheter, heter det i meldingen.

En russisk erobring av Sievjerodonetsk-lommen vil føre til at hele Luhansk fylke kommer under russisk okkupasjon. Dette er i øyeblikket den russiske hovedoperasjonen, men bare en del av det større felttoget for å erobre Donbas, skriver den britiske militære etterretningstjenesten, som føyer til:

– Hvis Donbas-fronten beveger seg vestover, vil dette forlenge de russiske kommunikasjonslinjene. Styrkene vil etter all sannsynlighet stå overfor ytterligere problemer med forsyningslinjene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer