Britisk etterretning: Russland graver seg ned i Ukraina

Russland graver nye skyttergraver ved den annekterte Krim-halvøya og ved elva Donets som deler fylkene Donetsk og Luhansk, varsler britisk etterretning.

En ukrainsk soldat undersøker skyttergravene som russiske soldater hadde laget i et område Ukraina har gjenerobret i Kherson. Bildet er tatt 12. oktober. Foto: Leo Correa / AP / NTB
En ukrainsk soldat undersøker skyttergravene som russiske soldater hadde laget i et område Ukraina har gjenerobret i Kherson. Bildet er tatt 12. oktober. Foto: Leo Correa / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utviklingen er ventet. Eksperter har pekt på at Russland trolig vil befeste sine stillinger før vinteren rundt de viktigste områdene de fortsatt kontrollerer i Ukraina.

I den daglige Ukraina-rapporten til det britiske forsvarsdepartementet heter det at skyttergraver opprettes nær grensen til Krim og ved elva som skiller de to fylkene i Donbas-regionen.

– Noen av disse er opp mot 60 kilometer bak den nåværende frontlinjen, noe som tyder på at Russland forbereder seg på ytterligere store ukrainske gjennomslag. Det er trolig at Russland vil prøve å flytte noen av styrkene som ble trukket ut av Kherson for å styrke sine offensive operasjoner nær Bakhmut i Donetsk, skriver britene.

Mer om