Britisk etterretning: Putin har satt minister på sidelinjen

Den russiske forsvarsministeren Sergej Sjojgu er blitt benket av president Vladimir Putin, hevder britisk etterretning med henvisning til russiske medier.

Russlands president Vladimir Putin sammen med forsvarsminister Sergej Sjojgu i midten av august. Nå er han satt til side, ifølge britisk etterretning. Foto: Sputnik / Kreml / AP / NTB
Russlands president Vladimir Putin sammen med forsvarsminister Sergej Sjojgu i midten av august. Nå er han satt til side, ifølge britisk etterretning. Foto: Sputnik / Kreml / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge den daglige Ukraina-oppdateringen til det britiske forsvarsdepartementet , er det flere uavhengige meldinger i Russland som hevder at det har skjedd på grunn av problemene Russland har hatt i Ukraina.

Krigen mot nabolandet har som kjent ikke gått slik russerne ønsket seg. Ifølge den britiske rapporten fører det til at det er president Putin som brifes direkte om krigen i Ukraina.

Samtidig skal russiske offiserer og soldater med førstehåndskunnskap om krigen trolig latterliggjøre Sjojgu for hans ineffektive lederskap, skriver britene.

– Sjojgu har trolig lenge slitt med å slå ned ryktene om at han mangler militær erfaring, skriver britene.

(NTB)

SLUKKING: Flere skogbranner har herjet i California og resten av USA gjennom sommeren, og ved denne aneldningen hentes det inn hjelp. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Kameraone / AP Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer