Britisk etterretning: - Dette området er blitt en drapssone

Mesteparten av det østlige Bakhmut kontrolleres av russiske leiesoldater, mens vestsiden av byen fortsatt er i ukrainske hender, ifølge britisk etterretning.

Ukrainske fallskjermjegere hviler ved frontlinjen i nærheten av Bakhmut i Øst-Ukraina fredag. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB
Ukrainske fallskjermjegere hviler ved frontlinjen i nærheten av Bakhmut i Øst-Ukraina fredag. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Elva Bakhmutka, som renner gjennom sentrum av den krigsherjede byen i Øst-Ukraina, utgjør nå frontlinjen, ifølge den daglige oppdateringen fra Storbritannias forsvarsdepartement på Twitter.

Det er den russiske leiesoldatgruppen Wagner som i løpet av de siste fire dagene har tatt kontroll over mesteparten av den østlige delen av Bakhmut, som ligger i Donetsk fylke.

Ukraina skal ha fått nye JDAM-ER missiler, forsvarsekspert sier de er treffer på meteren fra 70 kilometer. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer

I den ukrainsk-kontrollerte vestlige delen av byen har ukrainske styrker ødelagt viktige bruer over elva. Den renner gjennom åpent lende som er rundt 200 ganger 800 meter bredt, heter det i rapporten.

– De ukrainske enhetene er i stand til å skyte fra befestede bygninger i vest, og dette området er blitt en drapssone. Det gjør det trolig svært utfordrende for Wagner-styrkene å forsøke å fortsette sitt frontalangrep vestover, ifølge den britiske etterretningen.

Forsvarsdepartementet advarer videre om at ukrainske styrker og deres forsyningslinjer fortsatt er sårbare i tilfelle de blir omringet fra nord og sør.

Her forsvarer ukrainske styrker en høyde i Donetsk-regionen. Forsvarsekspert sier man ikke må mange meter opp før man har en taktisk fordel. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer