Britisk etterretning: - Dette området er blitt en drapssone

Mesteparten av det østlige Bakhmut kontrolleres av russiske leiesoldater, mens vestsiden av byen fortsatt er i ukrainske hender, ifølge britisk etterretning.

Ukrainske fallskjermjegere hviler ved frontlinjen i nærheten av Bakhmut i Øst-Ukraina fredag. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB
Ukrainske fallskjermjegere hviler ved frontlinjen i nærheten av Bakhmut i Øst-Ukraina fredag. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Elva Bakhmutka, som renner gjennom sentrum av den krigsherjede byen i Øst-Ukraina, utgjør nå frontlinjen, ifølge den daglige oppdateringen fra Storbritannias forsvarsdepartement på Twitter.

Det er den russiske leiesoldatgruppen Wagner som i løpet av de siste fire dagene har tatt kontroll over mesteparten av den østlige delen av Bakhmut, som ligger i Donetsk fylke.

Ukraina skal ha fått nye JDAM-ER missiler, forsvarsekspert sier de er treffer på meteren fra 70 kilometer. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer

I den ukrainsk-kontrollerte vestlige delen av byen har ukrainske styrker ødelagt viktige bruer over elva. Den renner gjennom åpent lende som er rundt 200 ganger 800 meter bredt, heter det i rapporten.

– De ukrainske enhetene er i stand til å skyte fra befestede bygninger i vest, og dette området er blitt en drapssone. Det gjør det trolig svært utfordrende for Wagner-styrkene å forsøke å fortsette sitt frontalangrep vestover, ifølge den britiske etterretningen.

Forsvarsdepartementet advarer videre om at ukrainske styrker og deres forsyningslinjer fortsatt er sårbare i tilfelle de blir omringet fra nord og sør.

Her forsvarer ukrainske styrker en høyde i Donetsk-regionen. Forsvarsekspert sier man ikke må mange meter opp før man har en taktisk fordel. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer