Britisk etterretning: 20 russiske fartøy i Svartehavet

I sin daglige morgenoppdatering på Twitter skriver det britiske forsvarsdepartementet om siste nytt fra britisk etterretning.

Ifølge det rusissk statseide nyhetbyrået RIA, bekreftet Russland at én person omkom og ytterligere 27 er savnet etter at «Moskva» sank tidligere i april. Foto: Max Delany / AFP)
Ifølge det rusissk statseide nyhetbyrået RIA, bekreftet Russland at én person omkom og ytterligere 27 er savnet etter at «Moskva» sank tidligere i april. Foto: Max Delany / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Britisk etterretning skriver i sin oppdatering at Russland nå har rundt 20 skip fra marinen i Svartehavet - inkludert ubåter.

Bosporosstredet, som forbinder Svartehavet med Marmarahavet, forblir stengt for alle ikke-tyrkiske krigsskip, som gjør at Russland ikke klarer å erstatte sitt tapte flaggskip og missilkrysser «Moskva» i Svartehavet.

- Til tross for ydmykende tap av landgangsfartøyet «Saratov», og krigsskipet «Moskva», har den russiske Svartehavsflåten fortsatt kapasitet til å angripe Ukraina og mål langs kysten, skriver britisk etterretning.

Landgangsfartøyet «Saratov» ble ødelagt av Ukraina i mars, ifølge NTB.

GIR OG GIR: Vesten fortsetter å gi våpen til Ukraina. Det har stor påvirkning på krigen, forklarer oberstløytnant Geir Hågen Karlsen. Video: Dagbladet TV. Programleder: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer