Briter risikerer dødsstraff for å ha kjempet for Ukraina

To briter og en marokkaner som ble tatt mens de kjempet for Ukraina, risikerer å bli dømt til døden av separatistmyndighetene i Donetsk, melder BBC.

Ødeleggelser nær byen Bakhmut i Donetsk-regionen. (Foto: Reuters/NTB)
Ødeleggelser nær byen Bakhmut i Donetsk-regionen. (Foto: Reuters/NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

De to britene Aiden Aslin og Shaun Pinner ble sett sammen med marokkaneren Saaudun Brahim i en video fra et rettsmøte som det russiske statlige nyhetsbyrået Ria Novosti har publisert, skriver kanalen.

Aslin og Pinner er blant annet tiltalt for å ha forsøkt å «ta makten», skriver The Independent. Separatistleder Denis Pusjilin sa mandag at det ikke kan utelukkes at mennene blir dømt til døden.

I videoen synes Aslin å si seg skyldig i lovbrudd som omhandler våpen og eksplosiver. Mens anklagen mot ham ble lest opp, sto han oppreist og leste gjennom flere sider med rettsdokumenter. Domstolen er ikke internasjonalt anerkjent.

De to britene sier de tjenestegjorde sammen med vanlige militærenheter i Mariupol og at de dermed bør ha beskyttelse som krigsfanger, i tråd med Genèvekonvensjonen.

Slektninger av Aslin sier til The Independent at de samarbeider med det britiske utenriksdepartementet og den ukrainske regjeringen for å få ham hjem.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer