Britenes innenriksminister vil begrense hjemløses tilgang på telt

Storbritannias innenriksminister Suella Braverman sier at hun vil foreslå en ny lov som begrenser hjemløses bruk av telt.

Publisert

Følg Sol på Facebook!

Braverman sier at hun alltid vil støtte folk som virkelig er hjemløse.

– Men vi kan ikke tillate oss at gatene våre blir overtatt av rekker med telt, okkupert av folk, mange av dem fra utlandet, og som bor på gatene om et livsstilsvalg, sier Braverman.

Hun argumenterer med at britiske byer kan ende opp «som San Francisco og Los Angeles, der svak politikk har ført til eksplosjon i kriminalitet, narkotika og elendighet». Derfor må den britiske regjeringen handle, mener hun.

Det finnes muligheter for folk som ikke ønsker å sove utendørs, og regjeringen samarbeider med lokale myndigheter for å øke dette tilbudet, uttaler Braverman.

– Det jeg ønsker å sette en stopper for, og som flertallet av de lovlydige ønsker at vi stanser, er de som forårsaker ubehag og engstelse ved å sette opp telt på offentlige steder, ved å tigge på aggressivt vis, ved å stjele, bruke narkotika, forsøple og forderve lokalsamfunnene våre, sier Braverman.

Opposisjonspartiet Labours nestleder Angela Rayner kritiserer Braverman.

– Å sove utendørs er ikke noe livsstilsvalg, sier Rayner, som legger skylden på økning i antall hjemløse på 13 år med konservative regjeringer.

Stiftelsen Shelter, som bistår hjemløse, kritiserer også statsråden.

– La oss slå det fast: Å leve på gaten er ikke noe livsstilsvalg. Det er et tegn på feilslått regjeringspolitikk, uttaler Shelter.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer