Britenes hærsjef: – Hæren må forberede seg på å kjempe i Europa igjen

Den nye sjefen for den britiske hæren har en klar melding til sine soldater: De må være klare til å konfrontere trusselen fra Russland.

Patrick Sanders ble nylig utnevnt til hærsjef og sjef for den britiske generalstaben. Her er han under et arrangement på Akershus festning i 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB
Patrick Sanders ble nylig utnevnt til hærsjef og sjef for den britiske generalstaben. Her er han under et arrangement på Akershus festning i 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Det går fram av et brev general Patrick Sanders har adressert til personell på alle nivåer og sivilt ansatte.

– Russlands invasjon av Ukraina understreker vårt hovedformål: Å beskytte Storbritannia og være klare til å kjempe og vinne kriger på land. Den forsterker også kravet om å avskrekke russisk aggresjon med en trussel om maktbruk, skriver generalen, ifølge BBC.

Han bemerker at han er den første hærsjefen siden 1941 som tar kommandoen «i skyggen av en landkrig i Europa der en stormakt er involvert».

– Verden har endret seg siden 24. februar og det er nå avgjørende nødvendig å bygge en hær som er i stand til å kjempe ved siden av våre allierte og nedkjempe Russland i strid, fortsetter han.

Brevet er sendt 16. juni via det britiske forsvarsdepartementets intranett, skriver BBC.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer