Brexit-motstandere demonstrerer i London

Hundretusener av brexit-motstandere er ventet å delta i en demonstrasjon i London lørdag ettermiddag med krav om ny folkeavstemning.

Statsminister Theresa May får gjennomgå av demonstrantene. Foto: Yui Mok/PA via AP / NTB scanpix
Statsminister Theresa May får gjennomgå av demonstrantene. Foto: Yui Mok/PA via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Antall demonstranter kan overstige 1 million. En lignende demonstrasjon i oktober samlet rundt 700.000 mennesker.

Demonstrantene begynte å samle seg ved 12-tiden lokal tid ved Park Lane. Derfra skal de gå i tog til Parliament Square og deretter protestere foran Parlamentet senere på ettermiddagen.

Londons Labour-ordfører Sadiq Khan og det skotske nasjonalistpartiet SNPs leder Nicola Sturgeon er ventet å holde taler foran Parlamentet.

– Jeg skal gå i tog i morgen med folk fra alle deler av landet for å kreve at det britiske folket får siste ord om brexit, sa Khan fredag.

Sturgeon sa hun vil være «stolt over å få tale».

Statsminister Theresa May har gjentatte ganger avvist ny folkeavstemning, til tross for at hennes brexit-plan har blitt stemt ned to ganger i Underhuset.

Mer enn fire millioner briter har så langt signert en underskriftskampanje der de ber regjeringen avlyse brexitprosessen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer