Statsminister Theresa May får gjennomgå av demonstrantene. Foto: Yui Mok/PA via AP / NTB scanpix
Statsminister Theresa May får gjennomgå av demonstrantene. Foto: Yui Mok/PA via AP / NTB scanpix Vis mer

Brexit-motstandere demonstrerer i London

Hundretusener av brexit-motstandere er ventet å delta i en demonstrasjon i London lørdag ettermiddag med krav om ny folkeavstemning.

Publisert

Antall demonstranter kan overstige 1 million. En lignende demonstrasjon i oktober samlet rundt 700.000 mennesker.

Demonstrantene begynte å samle seg ved 12-tiden lokal tid ved Park Lane. Derfra skal de gå i tog til Parliament Square og deretter protestere foran Parlamentet senere på ettermiddagen.

Londons Labour-ordfører Sadiq Khan og det skotske nasjonalistpartiet SNPs leder Nicola Sturgeon er ventet å holde taler foran Parlamentet.

– Jeg skal gå i tog i morgen med folk fra alle deler av landet for å kreve at det britiske folket får siste ord om brexit, sa Khan fredag.

Sturgeon sa hun vil være «stolt over å få tale».

Statsminister Theresa May har gjentatte ganger avvist ny folkeavstemning, til tross for at hennes brexit-plan har blitt stemt ned to ganger i Underhuset.

Mer enn fire millioner briter har så langt signert en underskriftskampanje der de ber regjeringen avlyse brexitprosessen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.